A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Михайлівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

Відбір підручників для 5 та 6 класів закладів загальної середньої освіти

Дата: 15.03.2023 19:34
Кількість переглядів: 1624

   Конкурсний відбір підручників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2022-2023 роках (5 та 6 класи) здійснюються з згідно з переліком, який затверджений наказом Міністерства освіти і науки України від 30 вересня 2022 року № 870.  Відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору підручників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників, на І етапі до проведення Конкурсу долучаються заклади загальної середньої освіти. Електронні версії оригінал-макетів підручників, яким надано відповідний гриф МОН, розміщуватимуться в Електронній бібліотеці Держаної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» (ІМЗО) у вільному доступі за покликанням: https://lib.imzo.gov.ua/konkursniy-vdbr-pdruchnikv-ta-posbnikv-dlya-5-6-klasu з 15 березня 2023 року. Педагогічні працівники ЗЗСО з 15 березня до 03 квітня 2023 року ознайомлюються з електронними версіями оригінал-макетів підручників.

   З метою всебічного ознайомлення педагогічної громадськості з новоствореними підручниками для 5 та 6 класів ІМЗО організовує такі заходи: з 15 до 24 березня 2023 року учасниками Конкурсу буде проведено онлайн-презентації авторських концепцій їхніх підручників на youtube-сторінці ІМЗО (https://www.youtube.com/channel/UCb99utEiwpGkESp19mxAfdg);

   Учителі закладів освіти здійснюють вибір підручників шляхом формування рейтингу з однієї назви підручника. Остаточне рішення щодо вибору підручників має бути схвалено на засіданні педагогічної ради ЗЗСО, про що складається відповідний протокол, в якому зазначається інформація про вчителів, які безпосередньо здійснили цей вибір.

   З метою відкритості та прозорості процедури вибору ЗЗСО на власних вебсайтах оприлюднюють вищезазначені протоколи педагогічної ради наступного робочого дня після оголошення висновків Конкурсної комісії, а саме 12 квітня 2023 року.

   Кількість примірників кожного з підручників має відповідати реальному вибору закладів освіти. Будь-яка зміна вибору закладу освіти не допускається.

   Відповідно до інструктивно-методичних матеріалів ЗЗСО всіх форм власності з 27 березня до 03 квітня 2023 року необхідно заповнити спеціальну форму вибору підручників для 5 та 6 класів.

   Кожен учитель закладу освіти має право повідомити на телефонну «гарячу лінію» [(044) 248-21-61] чи письмово на поштову (вул. Митрополита Василя Липківського, 36, м. Київ, 03035) або електронну адресу ІМЗО (zso.imzo@gmail.com) про вплив або бажання третіх осіб вплинути на його волевиявлення щодо вибору підручників чи про факт зміни волевиявлення вчителів закладу освіти, в якому він працює.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора