A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Михайлівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

День Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2022 15:39
Кількість переглядів: 64

Сьогодні Україна відзначає День Гідності та Свободи. Адже 22 листопада 2004 року розпочалася Помаранчева революція, а 9 років тому, 21 листопада 2013 року – Революція Гідності. 

Того дня 2013 року українці вийшли на Майдан на мирне зібрання – так почалась тривала боротьба проти диктаторського режиму. З нагоди свята до українців звернувся президент Володимир Зеленський. У своєму звернені він відзначив, що за рік багато чого змінилося, але не відповідь на питання, хто такі українці і що для нас головне.

"Дві цінності нерозривно сплетені як правий і лівий береги Дніпра, як синій і жовтий кольори, як слова Чубинського і музику Вербицького, як дві нитки візерунка на вишиванці де зашифровано наш генетичний код — це гідність і свобода", — сказав президент на початку звернення. Він відзначив, що українці завжди знали чого хочуть, а цього року показали, на що здатні.

Військові і цивільні, волонтери і фахівці різних професій, діти та дорослі показали на що готові, аби не втратити волю та незалежність. "Можемо залишитися без грошей, без бензину, без гарячої води, без світла. Але не без волі і це залишається незмінним", — підсумував президент. Відзначимо, що у зверненні були використані кадри минулорічної промови до Дня Гідності та Свободи. Святкувати перемогу Зеленський запропонував на майдані Незалежності.

З нагоди відзначення Дня гідності та свободи пропонуємо учням переглянути відео:                                                         1-6 класи

7 - 11 класи

Гра "Гідні вчинки" 1 - 5 кла

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора