A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Михайлівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

Підсумки виховної роботи в школі за 2018-2019 н.р.

Дата: 15.06.2019 14:28
Кількість переглядів: 318

   Виховна робота в школі протягом 2018-2019 навчального року була спрямована на виконання Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», основних аспектів Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року.

   Для їх реалізації  був розроблений план виховної роботи навчального закладу та плани виховної роботи класних керівників. Ці плани охоплюють всі напрямки виховання: патріотичне, правове, моральне, художньо-естетичне, трудове, фізичне, екологічне, превентивне та містять календарні, традиційні свята, конкурси, заходи щодо втілення «Основних орієнтирів виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів».

   У вересні класні керівники  заповнили соціальні паспорти класів, а на їх основі було оформлено соціальний паспорт школи, обстежено житлово-побутові умови соціально незахищених категорій сімей,  в яких проживають учні школи. Було виявлено, що станом на 1 вересня 2018 року у школі налічується: 1 дитина з інвалідністю, 1 дитина, позбавлена батьківського піклування,  6 дітей з малозабезпечених сімей, 35 дітей з багатодітних сімей, 29 дітей, які проживають в неповних сім'ях.

   Постійно проводиться робота з попередження дитячого травматизму серед учнів. Проведено планові бесіди, інструктажі. Із метою активізації роботи з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму та запобігання бездоглядності серед неповнолітніх, у вересні було проведено Всеукраїнські рейди: «Урок» та «Увага! Діти – на дорозі!», Тиждень безпеки дорожнього руху.

   Аналіз стану виховної роботи показав, що всі класні керівники планують виховну роботу з класом: обраний  напрям та виховна проблема, над якою  працюють протягом року; складені психолого-педагогічні характеристики класів; визначені завдання на навчальний рік. Складено графік проведення виховних годин, які проводилися у зручний для дітей та класних керівників час. Класні куточки оформлені відповідно до вимог.

   Протягом 2018-2019 н.р. класними керівниками, педагогом-організатором проведена достатня виховна робота: ранки, вечори, лінійки, виставки малюнків, тематичні тижні, відзначення пам'ятних дат. Учні школи залучались до активної участі в різноманітних шкільних та районних заходах, що сприяло  розвитку індивідуальних здібностей та особливостей учнів, розвитку їх талантів.

   Із метою формування почуття патріотизму у підростаючого покоління, поглиблення знань дітей з історії рідного краю, залучення учнівської молоді до краєзнавчої та пошуково-дослідницької роботи, у школі склалася і діє система національно-патріотичного виховання учнів. 

   18 вересня учні школи брали участь у районній благодійній акції «Мирна країна – щаслива дитина».

   Напередодні Дня українського козацтва, для учнів початкової ланки було проведено свято «Посвята в козачата», а з нагоди Дня захисника України для учнів 5-6 класів – виховний захід «День захисника України». 14  жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, учнівський та педагогічний колектив школи брали участь у мітингу, що відбувся біля пам'ятника козакам – мазепинцям.

   23 листопада, з метою гідного вшанування пам'яті жертв геноциду українського народу в роки голодомору 1932-1933 років, учні школи відвідали  Лебединський районний краєзнавчий музей та стали учасниками заходу, присвяченого Дню пам’яті жертв голодоморів.

   21 грудня 2018 р. на базі школи було проведено круглий стіл з нагоди 310-ї річниці Лебединської трагедії – страти у 1708 році прихильників гетьмана Мазепи.

   Також учні школи були учасниками ІІ етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді ім. Т.Шевченка. 9 листопада, у День української писемності та мови, учні 9-11 класів залучилися до активної участі в написанні радіодиктанту національної єдності.

   З метою налагодження співпраці  із євроклубами інших шкіл, члени шкільного євроклубу «Паралель» зустрілися з євроклубівцями м. Суми.

   У квітні учні школи брали участь у районному квесті «У пошуках скарбів Полуботка».

Рій «Самойловичі» виборов ІІ місце у районному етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») і І місце у конкурсі «Звіт  роїв».

   У травні учні школи долучилися до Всесвітнього дня вишиванки. Керівники гуртків Лебединського РБДЮТ провели виховний захід, який  пройшов у вигляді квесту «Вишиванка – душа України».

   З нагоди  Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні,  лідер учнівського самоврядування Шумило А. провела для учнів 4 класу флешмоб з виготовлення пам’ятного знака  «Мак пам’яті».

Учениця 7 класу Щедрін Дарія була учасницею засідання «круглого столу» для учасників обласної акції «Патріотична хвиля» (у межах обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проекту «Голос крові: ми – Українці!»)

   Педагогічний колектив школи проводить значну роботу по правовому та моральному вихованню учнів. Учителі на уроках і виховних годинах прищеплюють повагу до Конституції України, державних символів, прав і свобод громадян. Із метою правової освіти та правового виховання учнів, у школі з 04 по 10 грудня 2018 р. проведено Всеукраїнський тиждень права, присвяченого Дню захисту прав людини.

   Проводиться систематична робота, щодо попередження бездоглядності та правопорушень серед неповнолітніх. Постійно тримається на контролі відвідування учнями уроків.

 При школі діє рада профілактики, засідання якої проводяться раз на місяць. На розгляд ради виносяться питання, пов'язані з порушеннями дисципліни, пропусками уроків учнями без поважних причин.  Також школа тісно співпрацює в цьому питанні з органами місцевого самоврядування. При Михайлівській сільській раді діє інспекція у справах неповнолітніх. Школа підтримує тісний зв'язок з правоохоронними органами, представники яких проводять профілактичні бесіди зі школярами.  Класні керівники, соціальний педагог, практичний психолог школи індивіду­ально працюють з батьками та учнями, що по­требують підвищеної педагогічної уваги, з ними проводиться щодо корекції поведінки дітей і навчальних досягнень.

   До Міжнародного дня інвалідів  проведено урок доброти «Дивіться на нас як на рівних!» та благодійний ярмарок «Милосердя». Дитині з інвалідністю -  учню школи Іванчуку В. (9 клас), було вручено подарунок, придбаний за кошти, виручені під час ярмарку. Решту коштів перераховано на рахунок Міжнародного Благодійного Фонду «Сильні духом». Дитина, позбавлена батьківського піклування, отримала подарунок до Дня Святого Миколая.

   У рамка Тижня толерантності з 19 по 23 листопада у школі було проведено наступні заходи:

  • година спілкування «У світі толерантності» (для учнів 1-4 класів);
  • година спілкування «Стежкою добра» (для учнів 5-6 класів);
  • інтерактивне занаття «Планета толерантноств: мистецтво жити гідно» (для учнів 9-11 класів).

У період із 26 листопада по 10 грудня проводились заходи в рамках «16 днів проти насилля».

   У травні учні 7, 9 та 10 класів взяли участь у модельному судовому засіданні у кримінальній справі.

   Належним чином у школі організована краєзнавча та природоохоронна робота. У вересні в школі проходила виставка квітів «Тобі наші квіти, Україно!».

   Велика увага в школі приділяється естетичному вихованню учнів. Протягом  2018-2019 н.р. проводилися різноманітні заходи, які формували в учнів естетичні погляди, смаки, почуття прекрасного, розкривали нові таланти:  літературно-пісенна вітальня до Дня вчителя, свято «Золота осінь», позакласний виховний захід до Дня Святого Миколая, новорічний ранок для учнів початкових та середніх класів. Учні школи побували в Лебединському художньому музеї ім. Б.К.Руднєва та відвідали виставку місцевого художника, випускника Михайлівської школи Панасенка В.

   При школі діє 8 гуртків за інтересами від районного Будинку дитячої та юнацької творчості, а саме:  «Біологія рослин»,  «Природа рідного краю»,  «Витинанка»,  «Юні умільці»,  «Барвистий дивосвіт»,  «Веселий пензлик»,  «Джура», «Криниченька». 82 із 83 учнів школи відвідують гуртки за інтересами, це становить 99% від загальної кількості дітей.

   Учні школи взяли участь у традиційному щорічному районному  конкурсі «Новорічна композиція».

   Обдаровані учні школи, діти соціально незахищених категорій під час зимових канікул побували на святі Новорічної ялинки, що проходила під патронатом голови райдержадміністрації, здійснили екскурсію до ялинки в м. Лебедин.

Команда школи «Milky Way» здобула перемогу, зайнявши І місце у ІІІ районному фестивалі-конкурсі «Ліга сміху», а Подмазка М. (6 кл.) нагороджений грамотою за високу акторську майстерність.

   Мірошніченко Анна зайняла ІІІ місце у районному конкурсі творчо-обдарованої молоді «На крилах молодості», брала участь у VII відкритому обласному юніорському конкурсі вокальної та інструментальної майстерності «Музика душі» та нагороджена дипломом ІІ ступеня у номінації «Естрадний спів».

   Учні школи взяли активну участь у районному конкурсі творчо обдарованої молоді «Чарівні барви Лебединщини» та були нагороджені грамотами за І місця: Пещерова В.(4кл.), Ващенко Л. (5 кл.), Кищик Н. (5кл.), Пригара М. (6 кл.).

   Не стояло осторонь питання суспільно-корисної праці учнів. Систематично проводилася робота по прибиранню шкільного подвір'я та прилеглої до школи території, генеральне прибирання класних кімнат.

   У школі створено систему виховання здорово­го способу життя, яка сприяє розвитку фізичних якостей учнів. Із метою формування в учнів свідомого ставлення до свого фізичного, психічного і соціального здоров’я, 7 грудня на базі школі пройшов флешмоб «Healthy lifestile»,

   Велика увага приділяється питанню організації спортивно-масової роботи. При школі діє  секція «Футбол» від ДЮСШ. У вересні проведено Всеукраїнський Олімпійський урок, заходи в рамках Олімпійського тижня. Були проведені заходи до Дня фізичної культури і спорту.

   Школа виборола І місце в комплексному заліку ХV районних спортивних ігор школярів у 2017-2018 н. р. серед команд І групи.

   Команда школи виборола ІІІ місце у Чемпіонаті Лебединського району з міні-футболу «Золота осінь – 2018», ІІІ місце у фінальних районних змаганнях з міні-футболу в залік ХVІ районних спортивних ігор школярів серед юнаків 2002-2003 р.н.,  І місце у відкритій першості Лебединської ДЮСШ з міні-футболу серед юнаків 2005-2006 р.н., І місце  у відкритій першості  Лебединської  районної ДЮСШ  з футзалу  серед юнаків  2002 - 2003 р.н  на приз «Різдвяний кубок», І місце у фінальних районних змаганнях з волейболу в залік ХVІ районних спортивних ігор школярів серед юнаків 2002-2003 р.н., ІІ місце у районних змаганнях з лижних перегонів, І місце у районних змаганнях з настільного тенісу в залік ХVІ районних спортивних ігор школярів серед юнаків 2002-2004 р.н., І місце у районних змаганнях з міні футболу в залік ХVІ районних спортивних ігор школярів на приз «Шкіряний м’яч» серед юнаків  та ІІ місце – серед дівчат, ІІ місце у районних змаганнях з легкоатлетичного чотириборства в залік ХVІ районних спортивних ігор школярів серед учнів 2006-2007 р.н.

    Футболісти нашої школи вибороли Кубок лебединського району з міні-футболу до Дня пам’яті і примирення та Дня перемоги над фашизмом у Другій світовій війні. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора