A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Михайлівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

Конкурсний відбір підручників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2021-2022 роках (9 клас) та відбір підручників для 9 класу закладів загальної середньої освіти для їх повторного видання

Дата: 28.12.2021 13:41
Кількість переглядів: 89

Конкурсний відбір підручників здійснюються з метою забезпечення здобувачів загальної середньої освіти і педагогічних працівників новим поколінням підручників з навчальних предметів Типової освітньої програми закладів загальної середньої освіти ІІ ступеня (далі – ЗЗСО) згідно з переліками, які затверджені наказами Міністерства освіти і науки України від 30 вересня 2021 року № 1049 та від 10 грудня 2021 року № 1341.

Відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21 вересня 2021 року № 1001, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 11 листопада 2021 року за № 1483/37105 (далі – Порядок), на І етапі до проведення Конкурсу долучаються ЗЗСО.

Електронні версії оригінал-макетів підручників, яким надано відповідний гриф МОН, розміщуватимуться в Електронній бібліотеці ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» (далі – ІМЗО) у вільному доступі за покликанням: https://lib.imzo.gov.ua/vibr-pdruchnikv-dlya-9-klasu-2021-2022-roki.

Для організованого проведення вибору закладами освіти підручників органам управління у сфері освіти необхідно забезпечити ознайомлення педагогічних працівників ЗЗСО з електронними версіями оригінал-макетів підручників, які братимуть участь у І етапі Конкурсу та плануються для їх повторного видання, та заповнення ними спеціальної форми вибору підручників (додаток 2).

Педагогічні працівники ЗЗСО ознайомлюються з електронними версіями оригінал-макетів підручників. Це здійснюється для того, щоб на 2022/2023 навчальний рік до кожного ЗЗСО надійшли друковані примірники саме тих підручників для 9 класу, які будуть обрані цим закладом освіти.

Онлайн-презентації авторських концепцій підручників на youtube-сторінці ІМЗО:

https://www.youtube.com/watch?v=aW9tav-GTGE&list=PLIVx70HwXl3PV7NA7LqtgwmxYUFz92qaX

Безпосередній вибір підручників за електронними версіями їх оригінал-макетів у комплекті з проєктами обкладинок з кожної назви підручника здійснюють учителі закладів освіти, які викладають навчальний предмет, ідентичний предмет вивчення (навчальному предмету), з якого оголошено Конкурс. Учителі закладів освіти здійснюють вибір підручників шляхом формування рейтингу з однієї назви підручників. Остаточне рішення щодо вибору підручників має бути схваленим на засіданні педагогічної ради ЗЗСО, про що складається відповідний протокол, де зазначається інформація про вчителів, які безпосередній здійснили цей вибір.

З метою відкритості та прозорості процедури вибору ЗЗСО на власних вебсайтах оприлюднюють вищезазначені протоколи педагогічної ради наступного дня після оголошення висновків Конкурсної комісії, а саме 26 січня 2022 року.

Кількість примірників кожного з підручників має відповідати реальному вибору закладів освіти. Будь-яка зміна вибору закладу освіти не допускається.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора