A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Михайлівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

Спеціальна розсилка від МОН

Дата: 18.02.2022 09:03
Кількість переглядів: 90

Колеги, вітаємо!

Сьогодні ми підготували для вас особливу розсилку, в центрі уваги якої – реформа шкільного харчування. Тож у цьому листі зібрано актуальну інформацію про реформу та добірку корисних матеріалів, які допоможуть її впроваджувати. 

Розпочинаємо!

 

ВСЯ КЛЮЧОВА ІНФОРМАЦІЯ – НА «ЗНАЇМО»

Насамперед нагадуємо, що працює портал про здорове харчування в українських закладах освіти – «Знаїмо». На ньому зібрано багато корисної інформації як для засновників і керівників закладів освіти, так і для вчителів, медпрацівників, учнів і батьків. Інформація на платформі постійно оновлюється.

До прикладу, ось матеріали з порталу, які можуть стати у нагоді вже сьогодні:

 

КОРИСНІ ВІДЕО ВІД ЕКСПЕРТІВ

У доступі – новий спецвипуск «Освітнього маркера» від проєкту DECIDE, дивіться його за посиланням. Тут на запитання про реформу шкільного харчування відповідають експерти МОЗ, Мінрегіону, МОН і Держпродспоживслужби, Національної асоціації громадського харчування, ГО «Батьки SOS» і соціального проєкту «Нове шкільне харчування» (CultFood).
 

Як правильно облаштувати харчоблок у закладі освіти – дізнавайтеся за допомогою 3D-туру за посиланням. Нагадуємо, вимоги до облаштування харчоблоку в закладі освіти прописані в Державних будівельних нормах, санітарних регламентах і гігієнічних вимогах до приміщень харчоблоків.
 

Як організувати харчування в закладі освіти, можна дізнатись ось тут. У відео – про режими, графік, способи та форми організації шкільного харчування. Адже кожен заклад освіти – унікальний за своїми особливостями освітнього процесу. І вони впливають як на режим роботи, так і на організацію харчування. 
 

А у цьому відео детально розказали, хто і за що відповідає в системі шкільного харчування. Тут – про роль міністерств, засновників, керівників закладів освіти, медичних працівників та працівників їдальні, а також постачальників і батьків у системі шкільного харчування.
 

Також радимо переглянути вебінар про те, як впровадити нове меню і дотримуватися інших документів, від Тетяни Скапи, керівниці експертної групи Директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності МОЗ. Це можна зробити ось тут.

 

БАНЕРИ ПРО РЕФОРМУ – НА САЙТІ ВАШОЇ ШКОЛИ

Ви маєте можливість завантажити яскраві банери про реформу шкільного харчування та портал «Знаїмо», щоб розмістити на сайті або у соцмережах вашої школи. 

Наприклад, ось такий ??

Це допоможе більшій кількості освітян, учнів та їхніх батьків дізнаватись про корисне та здорове харчування.

Завантажуйте банери різних розмірів і кольорів за цим посиланням

 

ДІЛІТЬСЯ СВОЇМ ДОСВІДОМ

Якщо у вас вже є досвід впровадження реформи шкільного харчування, який може бути корисним вашим колегам в інших школах, будемо вдячні, якщо поділитесь ним. Це можна зробити, надіславши листа на мейл znaimo@mon.gov.ua.

А редакція порталу «Знаїмо» допоможе максимально пошитири його, і цим – допомогти розвитку реформи!

–  –  –

 

Також традиційно маємо кілька важливих новин від МОН та ЮНІСЕФ

 

На платформі Learning Passport з’явилися нові курси з української та ромської мов. Ці матеріали стануть у нагоді до Дня рідної мови, що відзначається 21 лютого: 

Отримати доступ до матеріалів можна, пройшовши попередню авторизацію на платформі Learning Passport.

 

17 та 18 лютого всі школи України проводять Всеукраїнський урок з медіаграмотності. Ця ініціатива – частина невідкладних заходів з консолідації українського суспільства. Всеукраїнський урок з медіаграмотності проводиться на державному рівні вперше. Його організовує Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики спільно з Міністерством освіти і науки.

Школам запропоновано скористатися навчальними матеріалами з медіаграмотності на онлайн-платформі національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр» – filter.mkip.gov.ua. Про найпопулярніші матеріали «Фільтра» та деталі щодо ініціативи читайте ось тут

 

16-25 лютого триватимуть онлайн-презентації авторських концепцій підручників для 5 класу, поданих на конкурсний відбір. Представники авторських колективів розкажуть про особливості реалізації модельних навчальних програм за створеними підручниками, охарактеризують специфіку й унікальність нових навчальних видань.

До участі в презентаціях запрошуються педагогічні працівники, учні та батьки. Трансляція відбуватиметься на YouTube-каналі ІМЗО. Графік онлайн-презентацій – за посиланням.

 

На сьогодні все! Дякуємо, що залишаєтесь із нами на зв’язку.

До наступного четверга!

 

З любов'ю
команда Міністерства освіти і науки України

 

- - -

Нагадуємо, що отримувати цю розсилку – справа виключно добровільна. Якщо ви НЕ ХОЧЕТЕ її читати, будь ласка, дайте знати у цій формі.

Якщо ж ви знаєте колег, які теж хотіли би отримувати такі листи, надішліть їм для заповнення посилання на відповідну анкету:

Ви також можете дати нам поради щодо вдосконалення наших листів – це можна зробити за посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора